Hedendaagse techniek, traditioneel vakmanschap

lamineren

bescherm uw drukwerk met laminaat

Lamineren is het veredelen van drukwerk en printwerk met een een kunststof folie. Deze folie kan zowel een- als tweezijdig worden aangebracht. De folie wordt onder invloed van warmte op het papier gewalst en biedt een extra bescherming tegen bijvoorbeeld vocht, krassen of uv-licht.

Naast de beschermende functie zorgt laminaat ook voor een luxe look en feel van uw drukwerk. Denk bijvoorbeeld aan soft-touch laminaat met een extra zacht oppervlak, krasvaste laminaat voor een krasloos oppvervlak, glanzende laminaat voor de glossy look en zelfs laminaat met glitters.

Materialen die minder geschikt zijn voor verwerking met warmte kunnen worden voorzien van een koudlaminaat; een zelfklevende transparante folie die koud wordt aangebracht. Bij uitstek geschikt voor drukwerk op kunststof of zelfklevende materialen.

Omdat lamineren gebeurt voor het snijden van het papier blijft de papierrand gevoelig voor vocht. Voor een volledig vochtvast resultaat bij niet-watervaste materialen plastificeren wij uw drukwerk.

lamineren met hologramfolie